Ge bort en resa i studentpresent

Det vidgar sinnet att resa, brukar man säga. Att ha möjlighet att i viss mån styra ditt barns första resa, innebär att du kan se till att resan blir så självförverkligande och rolig som möjligt, utan att försätta personen i farliga situationer. Låt studentpresenten bli ett oförglömligt minne!

Oavsett vad du ska ge i present till en nyexaminerad student, är det alltid kul med ett snyggt studentkort som är lite personligt, inspirerande och roligt. Hos Partykungen hittar du ett bra utbud av studentkort, ballonger, papperstallrikar, nallar och mycket mer till studentfirandet.

Resa ensam eller i grupp

Att resa ensam eller i grupp skiljer sig åt rejält. En grupp är tryggare och gör resandet enklare. När du är själv behöver du bokstavligt talat lösa alla situationer på egen hand. Det är skrämmande och tufft men framför allt självförverkligande. Detaljer som rutiner vid flygplatser, hur man reser säkert och hur man kommunicerar med människor som varken kan svenska eller engelska – allt detta behöver du klara av själv, eftersom det inte finns någon annan som kan göra det åt dig.

Det är kanske ingen bra idé att skicka iväg en 18-åring på backpacker-resa till Asien direkt efter gymnasiet. Du kan dock ge pengar på ett sparkonto som kan användas till en resa när personen känner sig redo. Uppmuntra också personen att blogga om sina reseäventyr – och planeringen innan. Det ger kul och spännande dokumentation för framtiden, och betyder att du som förälder har koll på vad som försiggår under tiden.