Sälj bilen och starta en reseblogg

Många drömmer om att resa iväg och upptäcka världen, men det är långt ifrån alla som gör det. Vad är det som gör att vi stoppar oss själva, varför följer vi inte vår dröm? Är du en av dem som behöver en spark i baken så kommer här tips för att sätta fart på din resedröm!

Gör resedrömmen till verklighet

För väldigt många är ekonomin en av anledningarna till att drömmen förblir just en dröm. Beroende på vilken typ av resa du vill göra behöver du spara ihop till olika typer av summor för att ens komma iväg. Men det behöver inte vara oöverkomligt på något sätt, och planerar du väl kan du börja packa resväskorna tidigare än du tror. Sätt dig ner och gör en ordentlig planering – vart vill du resa, hur länge och vilken storlek på budget behöver du? Ett tips är att starta en reseblogg när du är iväg, så vem som helst kan följa dina äventyr. Har du tur kan du kanske även tjäna lite pengar på den. När du har en bra överblick över din resa är det dags att se över hur du kan spara pengar för att komma upp i den summa du behöver.

Spara alla pengar du kan

Det finns många sätt att lägga undan pengar och spara ihop till din resebudget. Gå igenom lådor, skåp, garderober och förråd och samla ihop allt du kan sälja. Anordna en loppis och lägg hela förtjänsten i reskassan. Fundera på om du kan sälja din bil, vilket i så fall skulle ge ett rejält tillskott och föra dig mycket närmare din resa. Kanske går det att köpa en billig bil igen när du kommer tillbaka? Ett annat tips för att spara pengar är att göra matlådor till jobbet istället för att äta ute, att se över dina shoppingvanor och bestämma dig för att dra ner på den typen av inköp fram tills du ska resa. Starta en blogg och försök bygga upp en följarkrets – lägger du tid på detta kan det också vara ett sätt att få in lite pengar. Resebloggar är populära och kan också dra till sig ännu fler följare om du engagerar dig i den och sprider den på nätet. Tänk på att många mindre beslut som de här kommer leda till att du kan spara väldigt mycket pengar, och var extremt noga med att lägga alla insparade pengar i din resebudget.