Optimera dina texter!

Om du driver en blogg, jobbar med text eller helt enkelt känner att du vill förbättra de texter du skriver i din vardag så är det här en artikel för dig. Nedan hittar du mer information och tips om hur du lyckas höja dina texter till nästa nivå.

Tips för att lyckas

Att dela med dig av dina tankar och känslor i skrift är långt ifrån någonting nytt – genom historien har människor hittat flera sätt att spara och publicera sina tankar i skrift. Samtidigt finns det en hel del som skiljer en text från en annan text. Det handlar förstås ofta om innehållet, men språket i texten är minst lika viktigt. Det vill säga, för att lyckas som skribent bör du både tänka igenom det innehåll du skriver om och hur du beskriver innehållet.

Om du använder dig av program som Cowrite får dina texter ett automatiskt lyft. Genom att använda dig av den typen av tjänst får du snabbt och enkelt verktyg att få en helt annan nivå på ditt språk. Språket och innehållet är de viktigaste delarna av din text oavsett om du bloggar, skriver uppsatser eller bara skriver för att det är roligt.

Trots att kända bloggare som Kenza tar pauser i sitt bloggande eller till och med väljer att lägga ner sina bloggar så tillkommer det fortfarande nya bloggar som får positiv respons. Om du inte vill blogga, men ändå uttrycka dig i skrift på nätet är twitter eller andra sociala medier ett hett tips. Rätt rubrik och en välformulerad text på rätt antal ord kan leda till att du slår igenom som skribent över en natt.

Precis som för många andra uttrycksformer gäller det för dig som vill skriva att skriva om sådant som du tycker är roligt. Det vill säga, välj inte ett ämne bara för att du tror att många kommer vilja läsa om det, välj snarare ett ämne som du lockas av. Det gäller egentligen både när du ska skriva uppsatser i skolan och om du vill publicera dina texter på nätet.