Lägg större vikt vid innerdörrarna i hemmet

Det har länge varit en trend med öppen planlösning och många föredrar nog fortfarande att ha öppna ytor i hemmet. Men många har velat ta tillbaka dörrarna för att återskapa en mer privat känsla. Dock är innerdörrarna inte alltid en tillgång för atmosfären i hemmet.

Innerdörrar måste inte vara fula

Många hus och lägenheter som är byggda under andra halvan av 1900-talet har ofta träfärgade innerdörrar, förutsatt att ingen har målat dem under åren. Med den ljusa och öppna inredningsstilen som länge har varit på tapeten har den typen av inredning åkt ut för att skapa öppnare ytor. I många fall har även väggar rivits för att skapa en öppen planlösning och för att släppa in mer ljus i bostaden. Dock har många börjat ta tillbaka sina innerdörrar igen, då de trots allt ger möjlighet till mer privatliv, men många innerdörrar är tyvärr mörka och/eller tråkiga. En dörr är som tur är inte svår att byta ut. Därför kan man skaffa innerdörrar som passar bättre i hemmet och som skapar de där privata utrymmena som man gärna vill ha, men utan att tynga ner och göra hemmet onödigt instängt och mörkt.

Innerdörrar kan gärna ha glasrutor i sig, speciellt dörrar som inte leder till privata rum som sovrum eller badrum. Övriga dörrar kan gärna få vara i fräscha pastellfärger som mintgrönt, citrongult eller en beige färg som tar bort den där tunga känslan.

Förr var innerdörrar nästan som ett litet konstverk. Många dörrar målades med vackra mönster och färger och var inte alls så tråkiga som de kan vara idag. Men numera har vi fördelen att kunna välja andra material och stilar för våra innerdörrar, som exempelvis skjutdörrar. Det finns helt enkelt ingenting som säger att en innerdörr måste se ut på ett visst sätt. Våga experimentera med dina innerdörrar och skapa ett roligare och trevligare hem med mer och fler privata utrymmen.