Hitta bästa företagslånet och ta dig vidare

Du har ett företag och har just nu för lite kunder. Eller så behöver du bygga ut. Det går lite för bra. Många företagare har det svårt just nu, samtidigt som andra växer som aldrig förr. Lösningen för båda situationerna är att du som företagare tar ett företagslån som passar ditt företags situation. Bästa lånet hittar du genom att jämföra lån och ta reda på så mycket fakta som möjligt.

Jämföra lån

Varför är det så viktigt att jämföra lån? Jo, för när du jämför lånen och läser på om de olika lånen, så kommer du att upptäcka skillnader. Olika banker kräver olika mycket i avgift. Det skiljer i avbetalningstakt och ränta. När du söker lån är det klokt att du tänker igenom hur mycket som du behöver och hur snabbt du kan betala av det. Om det inte finns så mycket finansiella muskler i företaget för tillfället kan det vara klokt att ha en långsammare avbetalningstakt, men samtidigt vara säker på att verkligen klara av avbetalningar. Då kan du istället välja att betala in lite extra när det är möjligt, så att du så snabbt som möjligt blir av med lånet. Är det så att ditt företag har nog med pengar och kundunderlag för att kunna betala av lånet i snabbare takt, så ansöker du om ett lån med låg ränta utifrån den avbetalningstakten. Gå in på Fakturino, där du både kan jämföra lån, låna upp till 60 miljoner samt få hjälp med factoring, leasing och checkkredit.

Investera för framtiden

Ett lån är en investering i framtiden, särskilt om du har ett företag som gick bra innan coronapandemin ställde till det. För många företagare är företaget inte bara ett jobb, utan ett livsverk. Du har lagt ner timmar, pengar, tankar, energi och känsla på ditt företag. Du vill naturligtvis att det ska växa. För de flesta företagare handlar det också om försörjning – du måste kunna försörja dig och din familj. Om du drivit företag i många år kan tanken på att återgå till en fast anställning kännas mer än jobbig. Genom att investera i ditt företag på ett smart och långsiktigt sätt kan du ha kvar firman och kanske rent av en dag få se ett av dina barn eller dina anställda driva företaget vidare.

När du tar ett lån är det klokt att du ser till att pengarna investeras långsiktigt. Bygg upp delar i företaget som verkligen kommer att få verksamheten att växa. Det kan också vara klokt om du kan utvidga din verksamhet, eller hitta en sidoverksamhet. Om du har en stor lokal, där en del av lokalen står tom, kan du välja att skaffa företaget mer inkomst genom att hyra ut garageplats till husbilar och husvagnar under vintern. Är det så att du driver ett skönhetsföretag online kan du börja skapa e-filmer om sminkning eller hitta ännu en aspekt av skönhet som du kan promota och skapa produkter och tjänster kring.