Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av hudvård, det är ett ämne jag verkligen brunnit för. För några år sedan bestämde jag mig för att utforska ämnet mer och fördjupa mig inom det. Under denna fördjupningsresa så lärde jag mig väldigt mycket nytt som jag inte alls hade någon aning om och sen lärde jag mig också att en del saker jag trodde var rätt angående hudvård var fel. Det var en väldigt intressant och rolig “resa” och jag är väldigt glad att jag valde att genomföra den.

Min hud har förändrats väldigt mycket till det bättre efter all ny kunskap. Till hjälp valde jag att gå till olika hudterapeuter för att få reda på så mycket som möjligt och efter några behandlingar valde jag att samarbeta lite extra med just en hudterapeut. Min resa började med min första behandling, där vi gick igenom hudtyp, hudtillstånd och vad allt detta egentligen betydde.

När jag började med hudvården så tyckte jag att jag redan var duktig och att jag hade en väldigt bra hudvårdsrutin. Jag brukade tvätta ansiktet varje kväll med tvål och vatten och sedan brukade jag smörja in hela ansiktet med en och samma kräm. Det här var tydligen tabu och väldigt fel, fick jag snabbt lära mig. Tvål och vatten var bland det värsta man kan utsätta sin hud för och att inte använda ansiktsvatten (toner) och ha samma kräm i ansiktet var inte alls bra för huden. För att huden ska må bra och vara i sitt bästa skick ska man ha bra produkter och anpassa sin hudvård efter sin hudtyp och sitt hudtillstånd.

Jag fick lära mig att de flesta av oss har en blandad hudtyp som innebär att man har en lite fetare t-zon och torrare kinder, sen fick jag också lära mig att förutom blandhy så kan man ha oljig, torr eller normal hudtyp och att en normal hudtyp är ganska ovanlig. De flesta av oss har nämligen blandhy.

Jag lärde mig också att känslighet, att ha acne och andra tillstånd bara är hudtillstånd och inte en fast hudtyp. Hudtyp föds man med medan hudtillstånd dyker upp på grund av olika orsaker. Efter att vi gått igenom hudtyperna så började hon förklara hur en hudvårdsrutin ska se ut. En vardaglig hudvårdsrutin som är a och o för att ha en fin och hälsosam hy.

Hudvårdsrutinen ska bestå av rengöring, ansiktsvatten, dag- och nattkräm samt en ögonkräm (allt anpassat efter din hudtyp och ditt hudtillstånd) och man ska göra denna rutin varje morgon och varje kväll. Jag kan säga att det här ändrade min hud totalt!! Jag gick från att ha lite små knottror i pannan och vara lite torr och rosig i vissa partier i ansiktet till att få en jättefin klar och jämn hudton och mina knottror försvann väldigt snabbt efter att jag började med detta. Det tog inte lång tid innan jag såg förändringen och resultatet och min hud blev så fin efter det. Det var inte mycket som krävdes för att få min efterlängtade och fina hud!