Ansiktsmasker och peeling

Förutom min vardagliga hudvårdsrutin som jag nämnde i mitt tidigare inlägg så brukar jag också använda mig av exfolieringar (peeling) och ansiktsmasker. Jag fick lära mig att det inte räcker med bara en bra vardaglig rutin utan att huden behöver lite mer omsorg än så för att vara i sitt bästa skick. Och jag kan säga att det verkligen gör stor skillnad och gör det där lilla extra för att få den magiska lystern och jämnare hudtonen. Man ska använda exfoliering och mask mellan 1-3 gånger i veckan förutom det man gör i sin dagliga rutin.

En peeling hjälper till att ta bort det döda och smutsiga hudlagret som ligger överst och hjälper till att få bort all smuts som man inte kan komma åt med en vanlig rengöring. När man får bort det där lilla översta lagret så kan produkterna går ner djupare i huden och ge en ännu bättre effekt på huden. Det är därför man går på med en ansiktsmask direkt efter. En ansiktsmask är en mer koncentrerad produkt med vitaminer och mineraler som huden behöver och när man lägger på en mask efter en exfoliering så slussar man ner alla dessa vitaminer och mineraler djupare i huden. De här produkterna ska självklart också väljas efter hudtyp och hudtillstånd.

Många tror inte att det här är något som behövs eller som ger det där lilla extra men det gör det! Efter att jag la till det här i min veckorutin så ändrades min hud ännu mer. Den lyster jag får efter en “behandling” hemma är helt otrolig, jag skulle nästan vilja kalla det magi. Jag märker en stor skillnad om jag missar något tillfälle i veckan. Jag märker hur min hy känns mer tråkig och grå och jag kan känna mig mer torr än vanligt.

Jag älskar att exfoliera och dra på en mask innan jag ska göra mig iordning för att åka iväg någonstans. Det blir lite som en askungen-effekt och sminket sitter också mycket bättre. Dessutom hjälper exfolieringar och masker till med reducera “åldrandet” eftersom de tar bort det översta döda hudlagret med alla döda hudceller och man får ny och fräsch hud. Jag vet i alla fall att jag aldrig kommer att sluta med mina rutiner och jag rekommenderar er som läser att börja med det här om ni inte redan gör det.