Blog

Skönhetsvård av bilar – ett annorlunda blogginlägg

Skönhetsvård gäller inte bara huden, håret och kroppen. Även en bil kan må bra av att piffas upp lite då och då. Med tanke på att den här sajten handlar om skönhet och vård till sig själv så ska vi även slå ett slag för bilvård. Är man vacker och snygg till det yttre vill man ju vanligtvis sätta sig i en snygg och ren bil – utan hål på sätena, en sliten instrumentbräda och en snuskig ratt.

Börja med skönhetsbadet – biltvätten

Ingen människa känner sig fräsch utan att först ha tagit ett härligt bad eller en lång och ljuvlig dusch. Låt inte bilen känna sig som om den levde på 1700-talet och tog ett bad om året och knappt det. In med den på biltvätten eller ställ dig någonstans med slang, hink och skurmedel och skura, skrubba och putsa tills vrålåket blir skinande rent. Sedan är det dags för pomadan, det vill säga bilvaxet så att din bil blir rena mafioson!

Skönhet kommer inifrån – dags att städa interiören!

Jajamän, skönhet kommer verkligen inifrån och är bilen enbart ren på utsidan men har ett vidrigt inre så kan inget vax i världen rädda den. Börja med att dammsuga, ta bort ingrodda fläckar och kolla om det finns hål och revor i textilen. Gör det är det dags för ny inredning som du kan hitta på worksystem, både till arbetsbilar och till privata fordon. Ibland kan det behövas en helt ny inredning där inte bara tyget på sätena byts ut. Men när bilen är i ett sämre skick än väntat kan det verkligen vara tid att ta tag i saken.

Säkerhetskontroll av däck, motor, bromsar med mera

Om en människa är vacker till det yttre och sköter om sig själv med rätt kost kan väl ingenting annat vara fel, eller? Nja, ett labilt psyke kan förstöra den vackraste av människor.

Låt oss jämföra detta med bilens motor, bromsar och hur den går på vägarna. Den måste vara stabil och stark med smorda kugghjul och pumpade däck för att klara av hala väglag och stora stenar som kan orsaka stenskott och ge bestående ärr. Låt bilens “motorik” kontrolleras genom att gå till en verkstad och titta på tryck i däcket, se om det digitala fungerar och om det finns tillräckligt med olja och vatten i motorhuven.

Bilens åldrande

Vi människor går och pumpar i oss botox och hyaluronsyra när vi vill bli av med rynkor. När bilen har sett bättre dagar hjälper det dock inte med en spruta för att få den att se tio år yngre ut. Då kan det helt enkelt vara värt att byta bilen även om det kan smärta i bröstet. Eller – gå till en bilfantast och förvandla en gammal skorv till ett monsteråk, såsom de gamla amerikanarna.

appdev