Skönhetskomplex – Spräck bubblan av skam

Jag vet inte hur det är med er, men ibland blir jag så oerhört trött och ledsen på att se alla negativa kommentarer som kretsar runt omkring här i bloggvärlden. Dagligen ser jag unga tjejer skriva om diverse skönhetskomplex som de lider av och flera verkligen skäms över att bekänna dem. Allra främst är de som kanske kan anses vara något extra känsliga som bröstförstorning.

En sak jag aldrig förstått mig på är varför man ska döma andra för deras komplex? Alla har vi kroppsdelar som vi tycker mer eller mindre om och om brösten råkar just vara en av dem har vi all rätt i världen att kunna beklaga oss över det. På samma sätt som andra kan beklaga sig över en stor näsa eller en malplacerad leverfläck.

Faktum är att vi idag har kommit så långt att det finns flera klinker som kan genomföra säkra operationer för bröstförstoring i Malmö där man får bra resultat med god uppföljning. Vilket kanske är något av det viktigaste sakerna att tänka på när man ska fatta beslutet om att genomgå en skönhetsoperation på det viset.

Spräck bubblan av fördomar

Att operera brösten behöver inte alltid handla om skönhetsskäl även om det är en stor anledning till att många genomgår operationen. Inte heller behöver det betyda att man vill arbeta som nakenmodell bara för att man genomgår en sådan operation.

För flera människor finns det genetiska anledningar till varför man väljer att operera brösten. Vissa trivs exempelvis inte med sina bröst. Antingen är de för små, för stora eller så har man fått kroppsliga komplikationer på grund av sina bröst. Utöver detta finns det även de som opererar brösten för att förhindra bröstcancer. Detta är vanligen de som redan haft sjukdomen men det finns även en del som väljer att fatta detta beslutet innan själva sjukdomsförloppet bryter ut. Alla som tycker skönhetsoperationer är dåliga bör med andra ord sluta vara så fördomsfulla.

Viktigt att tänka på

Om du går i tankarna på att genomföra en bröstförstorning rekommenderar jag dig att verkligen hitta en klinik som du känner förtroende för. Det är mycket viktigt att du känner att du är i trygga händer, så att du blir omhändertagen på ett bra sätt både innan, efter och under själva processen. Hos kunniga klinker slipper de allra flesta några komplikationer efter genomförd operation.

Stötta varandra och sluta sprid hat

Alla har vi något som vi mår dåligt över. Därför har man ingen rätt att klanka ned på andra för val de själva väljer att fatta för sin egen skull. Stötta varandra och sprid kärlek istället, så kan fler känna sig älskade och vackra istället för dömda och granskade, oberoende av vilka val de fattar.